• Zo/Ma: Gesloten
 • Di t/m Do: 08:00 - 18:00
 • Vr: 08:00 - 20:00
 • Za: 09:00 - 17:00

E-bike special

De e-bike is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Je ziet ze vaak en overal, onder alle doelgroepen en alle leeftijden. Fabrikanten vinden steeds slimmere oplossingen om de elektrische ondersteuning weg te werken. Modellen zijn daardoor hipper en sportiever dan voorheen en dat spreekt veel mensen aan. Zij waarderen het gemak en het comfort van de e-bike, ongeacht het gebruik van de fiets. Wil je ook eens het verschil ervaren? Maak dan kennis met de uitgebreide collectie e-bikes van Gek van Fietsen.

Type fietser
Type fietser

De e-bike is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Je ziet ze vaak en overal, onder alle doelgroepen en alle leeftijden. Fabrikanten vinden steeds slimmere oplossingen om de elektrische ondersteuning weg te werken. Modellen zijn daardoor hipper en sportiever dan voorheen en dat spreekt veel mensen aan. Zij waarderen het gemak en het comfort van de e-bike, ongeacht het gebruik van de fiets. Wil je ook eens het verschil ervaren? Maak dan kennis met de uitgebreide collectie e-bikes van Gek van Fietsen.

Fit en mobiel

De e-bike is een gezond alternatief voor iedereen die fit en mobiel wil blijven. Op de e-bike blijf je in beweging, maar dan wel volledig aangepast aan je eigen wensen en mogelijkheden. Je maakt gebruik van wat extra ondersteuning, zonder de nadelen van geluidsoverlast en uitlaatgassen. Gezond voor jezelf en gezond voor het milieu.

Korte ritjes

Hoe vaak neem je niet de auto, puur uit gewoonte, terwijl je op korte afstanden met de fiets eigenlijk sneller bent? De e-bike kan dan net dat ene zetje geven om overstag te gaan. Zo kiezen steeds meer jonge ouders voor een e-bike, voorzien van een kinderzitje. Boodschappen doen, naar school, een bezoekje aan de sportschool: als je erop let, zie je de e-bike ineens overal!

Naar je werk en terug

De e-bike is uitermate geschikt voor woon-werkverkeer. Waarom zou je iedere dag in de file staan of in een overvolle trein, als je ook de fiets kunt nemen? Met een e-bike heb je geen last van tegenwind en leg je met gemak een woon-werkafstand van 15 tot 50 kilometer af. Je komt op tijd op je werk en beweegt ook nog eens meer: dat zijn twee vliegen in een klap.

Puur genieten

Ook de recreatieve fietser heeft inmiddels het gemak van de e-bike ontdekt, zowel voor korte als lange tochten. Gaat het lekker, dan fiets je op eigen kracht. Heb je wind tegen of al flink wat kilometers in de benen? Dan schakel je de elektrische trapondersteuning in, zo veel of weinig als je zelf wilt. Ideaal voor op vakantie of voor een ontspannen dagje uit.

Sportieve snelheid

Een actuele trend is de highspeed e-bike. Deze komt tegemoet aan de hoge eisen van een groeiende groep etsers die meer sportiviteit wil. De highspeed e-bike kan een snelheid van 45 kilometer per uur behalen, wat bijvoorbeeld erg aantrekkelijk is bij een grotere woon-werkafstand. Aan het gebruik van deze ets zijn wel extra veiligheidsregels verbonden, zoals het dragen van een helm, een brom kentekenregistratie en een WA verzekering.

 

Waarom wij?
Waarom Gek van Fietsen?

Gek van Fietsen is al jarenlang een toonaangevende dealer van topmerken. Wij staan bekend om de kwaliteit die wij leveren, zowel bij nieuwe fietsen als bij reparatie en onderhoud. In de winkel en op onze website maak je kennis met onze uitgebreide collectie fietsen, aangevuld met een groot assortiment kleding, schoenen en accessoires. Onze klanten zijn fietsers van alle leeftijden en alle categorieën, die op een prima service vertrouwen. Terecht, want wat jouw wensen ook zijn, wij zorgen voor de juiste fiets.

Expert in e-bikes

In onze winkel hebben we veel plaats ingeruimd voor e-bikes. Alle belangrijke merken zijn bij Gek van Fietsen vertegenwoordigd. Bovendien zijn wij een gecerticeerd Shimano Service Center en Bosch e-bike Expert voor de regio Alphen aan den Rijn en omstreken. Deze positie brengt speciale bevoegdheden en voordelen met zich mee, waardoor wij onze klanten kunnen laten kennismaken met de volledige collectie en met verschillende producten.

Shimano Service Center Bosch e-bike Expert Bovag Garantie
 
Prijsklasse

De laatste jaren hebben leveranciers veel geïnvesteerd in de kwaliteit van e-bikes. Het aanbod is daardoor enorm toegenomen. Uit dat brede assortiment vind je altijd wel een fiets, passend bij jouw wensen, het gebruik en het budget. Bij Gek van Fietsen heb je al een e-bike vanaf €1.199.

De techniek
Fietsmotor

De fietsmotor zorgt dat je minder hard hoeft te trappen. Het type, het merk en de plaatsing van de motor zijn van grote invloed op het rijgedrag en het comfort.

 • Middenmotor: een fiets met de motor in het midden heeft een zeer gelijkmatige ondersteuning, waardoor de fiets vrij licht rijdt. Bij dit type e-bike ligt het zwaartepunt in het midden en laag bij de grond, waardoor de fiets erg stabiel is. Deze techniek wordt breed toegepast, zowel bij sportieve e-bikes als bij stads fietsen en highspeed e-bikes. Afhankelijk van het model kan er meer of minder onderhoud nodig zijn.
 • In het achterwiel: e-bikes waarbij de motor het achterwiel aandrijft, rijden licht en maken geen geluid. Dit type fiets heeft een derailleurversnelling, wat hem ideaal maakt voor langere toertochten. Deze techniek wordt gebruikt op comfortabele, sportieve en highspeed e-bikes. De open kettingkast vergt wel wat meer onderhoud.
 • In het voorwiel: een voorwielmotor is erg stil in gebruik, maar heeft iets minder ondersteuningskracht en stuurt wat zwaarder. Dit type fiets heeft meestal een dichte ketting- kast en een naafversnelling en vergt dus minder onderhoud. Deze techniek wordt alleen gebruikt voor elektrische stads fietsen en is meestal lager in prijs.
Bewegings- of krachtsensor

Het type ondersteuning bepaalt voor een groot deel de prijsklasse van een e-bike.

 • De voordelige e-bikes hebben een bewegingssensor, waarbij de ondersteuning start als de pedalen in beweging komen. Deze techniek is eenvoudiger, biedt een minder natuurlijke rijervaring en heeft een iets lagere actieradius.
 • Bij een e-bike met krachtsensor wordt de ondersteuning bepaald door de druk die je uitoefent op de pedalen. Zet je meer kracht, dan neemt de ondersteuning toe. Dit geeft een prettige, natuurlijke fietservaring. Deze techniek is zeer geavanceerd en effciënt, met een positief effect op de actieradius.
 • Veel fietsen met een middenmotor beschikken over een combinatie van deze sensoren. Dit zorgt voor een fijne en gelijkmatige ondersteuning.
Accu

De accu levert stroom aan de fietsmotor. Er zijn verschillen in levensduur, capaciteit en oplaadtijd.

 • In onze huidige collectie maken wij uitsluitend gebruik van lithium-ion (Li-ion) accu's. Dit is een betrouwbare accutechniek, die licht van gewicht is en een groter bereik heeft.
 • Meestal is de accu bevestigd aan de bagagedrager of het frame. Als de accu in of op het frame is verwerkt, ligt het gewicht stabiel in het midden.
 • Een accu van een nieuwe fiets is altijd af- of uitneembaar, zodat je deze overal kunt opladen, het liefst bij kamertemperatuur. Doe dit regelmatig, ook als je een tijdje niet fietst.
 • Accu's hebben een gemiddelde levensduur die overeenkomt met 500 tot 700 oplaadbeurten. Naarmate de leeftijd vordert, krijgen de accu's wel een lagere actieradius. De gebruiksaanwijzing van de fabrikant is leidend voor het optimaal gebruik en onderhoud van de accu.
Actieradius

De actieradius is de afstand die je kunt fietsen zonder de accu opnieuw op te laden. Een fiets met een grote actieradius is handig als je hem regelmatig gebruikt voor langere afstanden.

 • De inhoud van een accu wordt aangegeven in het aantal wattuur (Wh). Hoe hoger het aantal wattuur, hoe verder je kunt fietsen zonder de accu op te laden.
 • De actieradius is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de stand van de ondersteuning, het gewicht van de berijder, de bandenspanning, de snelheid en het gebruik van de versnellingen.
 • Als berijder stel je zelf de trapondersteuning in. Bij een hoge stand is de actieradius altijd lager dan wanneer je de ondersteuning zuinig gebruikt.
 • In een lage versnelling maken je benen meer omwentelingen dan in een hoge. Door regelmatig en op tijd te schakelen, vergroot je de actieradius van de e-bike.
Verzekeringen
Vijf redenen om uw fiets te verzekeren

Waarom kiezen mensen voor een fietsverzekering? Wij hebben voor u vijf redenen op een rij gezet.

 • Fietsen worden vaak gestolen
  De Consumentenbond schat dat in Nederland jaarlijks tussen de 500.000 en 750.000 fietsen worden gestolen. Dit is een schatting omdat lang niet alle fietsen geregistreerd zijn en niet iedereen aangifte doet. In werkelijkheid worden er dus veel meer gestolen. Uit onderzoek van de Fietsersbond blijkt dat 45% van de fietsen wordt gestolen in de directe woonomgeving. Ook zijn stadscentra (20%) en stations (18%) risicogebieden.
 • Relatief lage premies
  U betaalt voor een fietsverzekering een relatief lage premie, terwijl uw fiets wel een flinke waarde vertegenwoordigt. Zo betaalt u voor uw fiets van € 2.000 voor een 3-jarige verzekering € 211. Dit betekent dat u voor slechts € 70 per jaar verzekerd bent voor diefstal, beschadiging een Pechhulp Europa. Kortom: met een kleine investering dekt u een groot risico en financiële tegenslag af.
 • Nieuwwaarderegeling bij Optimaal verzekering
  Kiest u voor een Optimaal verzekering van ENRA? Dan kunt u uw fiets maximaal vijf jaar verzekeren tegen nieuwwaarde. Of uw fiets nu in het eerste of het laatste jaar van de verzekering wordt gestolen, ENRA levert u een nieuwe, gelijkwaardige fiets uit. Dit geldt ook als uw fiets zodanig beschadigd is dat de fiets niet meer gerepareerd kan worden.
 • Zorgeloos genieten met ENRA Optimaal Casco
  U weet nooit wat er onderweg gebeurt tijdens het fietsen. Met ENRA Optimaal Casco bent u verzekerd voor diefstal en beschadiging. Zo kunt u onbezorgd genieten van uw fiets. Heeft u tijdens uw fietsrit een aanrijding gehad, bent u tegen een paaltje gereden of is uw fiets beschadigd door vandalisme? Met de ENRA Optimaal Casco verzekering bent u verzekerd voor deze kosten. ENRA Optimaal Casco garandeert u zorgeloos fietsplezier.
 • ENRA Pechhulp
  Pech zit in een klein hoekje en komt altijd ongelegen. Heeft u onverwachts pech onderweg of is uw fiets gestolen? Onze pechhulpservice haalt u (en uw fiets) op en brengt u terug naar het beginpunt van uw fietsrit. ENRA Pechhulp is geldig in heel Europa en wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Met de ENRA Fietsverzekering kunt u zowel gewone fietsen als e-bikes verzekeren. Wilt u een ENRA Fietsverzekering afsluiten? Bij Gek van Fietsen helpen zij u graag verder.

Dekkingsoverzicht
Company Contact
Diefstal  
Gevolgschade na diefstal  
Diefstal van onderdelen  
(Gedeeltelijke) schade  
Verhaalsrechtsbijstand  
Ongevallen opzittendenverzekering  
Pechhulpservice 24/7  
Afschrijving accu  
Diefstal van of schade aan accu -0,75% p.m.
Eigen risico  
(Gedeeltelijke) schade € 35
Verzekeringsgebied  
Diefstal Wereld
Gevolgschade na diefstal Wereld
Diefstal van onderdelen Wereld
(Gedeeltelijke) schade Wereld
Verhaalsrechtsbijstand Europa
Ongevallen opzittendenverzekering Wereld
Pechhulpservice 24/7 Europa
Beveiligingseisen  
ART-goedgekeurd slot minimaal 2 sterren
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?