Evenementen

Workshop Tubeless banden

GO TUBELESS

Tubeless rijden is voor sommigen nog een “ver van mijn bed show”, maar er zijn ook steeds meer fietsen die standaard geleverd worden met tubeless banden.

Het tubeless maken van je wielen? Daar kijken sommigen als een berg tegenop. Waarom zou je tubeless rijden? Wat heb ik nodig? Hoe ga ik te werk?

Tubeless is inmiddels een begrip binnen het mountainbiken en het strandracen, en de gebruikers van de traditionele binnen-buitenband combinatie beginnen daar zelfs in een minderheid te raken. In het wielrennen is het nog een relatief nieuw begrip, maar het is sterk in opkomst. Er zijn nu steeds meer fabrikanten die hun fietsen standaard afmonteren met Tubeless banden. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Wat zijn de voordelen en moet jij ook overwegen om met Tubeless banden te gaan rijden? Wat heb je nodig, en hoe prepareer je een tubeless band?

Als goede partner van Schwalbe weten wij inmiddels alles over Tubeless rijden. In 2017 en 2018 heeft het Vlasman Cycling team alle wedstrijden gereden met tubeless Schwalbe banden met groot succes. Fantastische rij-eigenschappen en bijna geen lekke banden.

Waarom Tubeless?

1. Meer snelheid. Waar geen binnenband aanwezig is, vervalt de wrijving tussen de buitenband en de binnenband. Dit verlaagt de rolweerstand beduidend. Daarnaast heeft de fietser superlichte wedstrijdbanden.

2. Meer grip en comfort. Met tubeless banden kan met een lagere bandenspanning worden gereden. Dit zorgt voor meer controle in kritische situaties en op slechte trails. Daarnaast doet dit geen afbreuk aan de prestaties van de fietser.

3. Lekbestendigheid. Het gevaar van een stootlek is beduidend minder doordat er met een lager bandenspanning wordt gereden. Het tubeless systeem wordt gecombineerd met een vloeibare lekbescherming waardoor een lek snel wordt afgedicht.

Tijdens onze workshop gaan we je uitleggen hoe je Tubeless banden monteert. Wat je er voor nodig hebt en wanneer je gebruik kan maken van dit systeem. Je kunt al je vragen stellen en zelf een tubeless band monteren. Zo ben je optimaal voorbereid om met tubeless banden te rijden!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?   — Vul dan het onderstaande formulier in

×
×