• Zo/Ma: Gesloten 
  • Di t/m Vrij: 08:30 - 17:30
  • Za: 09:00 - 17:00

Zakelijk lease

De fiets van de zaak, hoe werkt dat?

Jij, als werkgever, kan impact maken. Zowel op de gezondheid van jouw eigen werknemers, als in het kader van duurzaamheid. Er liggen kansen voor jou in het zakelijk leasen. Dit kan zich uiten in een afname van het ziekteverzuim van je medewerkers en helpt mee in een duurzame oplossing van mobiliteit. Veel Nederlanders wonen minder dan 15 km van hun werk vandaan. Een ideale afstand om te fietsen. Echter wordt de auto voor deze afstand het meest gebruikt. Vanaf 2020 zijn de regels omtrent het zakelijk leasen van een fiets veranderd. Dit maakt dat een leasefiets voor zowel werkgever als werknemer aantrekkelijker wordt. Jij als werknemer kan hier een fiscaal voordeel uit halen, krijgt er fittere werknemers voor terug, en draagt bij aan duurzaamheid.

Naast zakelijk leasen bestaat er ook een vorm van private lease. Hierbij is geen werkgever betrokken. Wil je hier meer over weten? Klik hier.

Klever zakelijk.png
Opties voor zakelijk leasen

Er zijn verschillende opties wat betreft het zakelijk leasen van een fiets. Zo is er verschil in wie de uiteindelijk eigenaar is van de fiets, of het samen kan met werkkostenregeling, en is er verschil in fiscale aspecten. Dit is te onderscheiden in drie opties: het ter beschikking stellen van een fiets, het faciliteren van een fiets en het verstrekken van een fiets.

1: Ter beschikking stellen
Je schaft als onderneming een of meerdere fietsen aan. Jij bent dus eigenaar van de fiets(en). De werknemer kan zo een fiets bij jou leasen.

2: Faciliteren
Voor een vast bedrag per maand kan een werkgever fietsen leasen bij een leasemaatschappij of lokale fietsenwinkel, inclusief onderhoud en reparaties.

3: Verstrekken
Deze optie valt niet onder lease. Het is mogelijk om een fiets te vergoeden of te verstrekken. In dit scenario ligt de aanschaf bij jou als werkgever.
Cortina Rond.png Koga Rond.png Qwic Rond.png
Meer informatie... Meer informatie... Meer informatie...
 

 

Waarom Gek van Fietsen.png

Waarom Gek van Fietsen?

Bij Gek van Fietsen doen we onze naam eer aan. Tot ver in de regio staan we bekend als een toonaangevende dealer van topmerken, die we volledig op maat en naar wens leveren. Een groot voordeel is dat je zaken doet met een lokale betrouwbare onderneming die makkelijk benaderbaar is en altijd voor je klaar staat om perfecte service te verlenen.

Gek van Fietsen heeft een ruim assortiment van hoogwaardige kwaliteitsfietsen, e-bikes en highspeed e-bikes. Zo vind je altijd de perfecte fiets. Wanneer de fiets aan onderhoud toe is krijg je een e-mail om een afspraak te maken bij ons in de werkplaats. Er is altijd een goede leenfiets of e-bike beschikbaar, zodat je even mobiel bent als altijd. Bij kleine reparaties of verbeteringen kun je snel even langs rijden om dat wij dat direct te laten herstellen. Zo kunnen wij de werkgever en werknemer zo veel mogelijk ontzorgen.

Contact
Wil je alle informatie nog eens een keer rustig doorlezen in onze overzichelijke brochure? Dat kan! Deze is hier gratis te downloaden na het invullen van het contactformulier. Daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken waarin wij alles toelichten in een persoonlijk gesprek bij jouw op het bedrijf of in onze winkel. Neem telefonisch contact op en vraag naar Rik, of stuur een mail naar info@gekvanfietsen.nl.
Contact.png
Gek van Fietsen.nl
Frederik Hendrikstraat 2
2405 ES Alphen aan den Rijn
0172 – 499 586